Meervogels ’31: zege van het collectief

Akersloot – Meervogels ’31 2 speelde zondag tegen het hoofdstedelijk ASV Arsenal 2 en dolf het onderspit met 3-0. Het wachten is nog op het eerste punt in deze competitie. Laten we daar niet te lang mee wachten, want we weten dat het wel wat met het zelfvertrouwen en de sfeer kan doen.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week ging het vlaggenschip naar het hoge noorden om de strijd in Breezand aan te binden tegen ZAP, dat met zeven uit drie een mooie start kende in de Tweede klasse A. De aftrap was voor ons en deze was zeker niet vlekkeloos, maar toch lag de bal al na ruim één minuut in het Polderse mandje: Mees Tiebie rondde prima af, na geschutter bij ZAP: 0-1.

Daarna poogde ZAP deze achterstand zo snel mogelijk recht te zetten, maar tot kansen kwamen ze niet. Wij daarentegen wel: we wisten onze prima eerste helft niet te laten renderen met meer doelpunten en dat is toch wel een repeterend verhaal. Maar zoals gezegd: verdedigend stond het goed en we kwamen er af en toe razendsnel af. Zo wisten we ZAP aardig te frustreren en toen spelmaker David Albert ook nog ging zwerven over het veld, wisten we dat we het goed deden. Met een te krappe voorsprong de rust in: 0-1.

Tweede helft

De tweede helft zag ik gelukkig nog dezelfde onverzettelijkheid bij ons: het geloof in een goed resultaat was daar en ook de noodzakelijke wissels lieten karakter zien. Er zat altijd een geelzwart been tussen als ZAP dreiging vertoonde en onze uitvallen waren levensgevaarlijk. Maar opnieuw teveel moeite om het net te vinden en langzamerhand vloeiden de krachten bij onze voorwaartsen ook weg. De spanning bleef er aldus toch wel op zitten; het zal toch niet weer?

Een bal onderkant lat, rakelings naast, de 0-2 mocht er niet in. Maar daar was ie dan… duveltje uit een doossie Jens Verduijn: goed werk van Tom Adrichem rondde hij af in de 85e minuut en het verzet van ZAP was gebroken. De tot die tijd onfortuinlijke Tom Adrichem kreeg in blessuretijd nog twee kansen op een presenteerblaadje van de prima invallende Koen Lamberts en Jens Verduijn en nu was de afronding onberispelijk: 0-4. Toch nog een uitslag die het spelbeeld enigszins recht deed. Opeens werd er wel gescoord, maar erg belangrijk: eindelijk een keer die nul voor de buren, goed voor het defensieve vertrouwen.

Programma

Helaas volgende week een bekerprogramma vanuit de KNVB, dus pakken we het over twee weken pas weer op: