Meervogels met hard werken naar overwinning

Akersloot – Meervogels ’31 2 kreeg tegen Swift 2 een geflatteerde 1-4-nederlaag voor de kiezen, maar had daarvoor al genoeg kansen om zeep geholpen om het resultaat anders te laten zijn. Het missen van teveel kansen doet hen nu de das om: willen we in deze klasse blijven, moeten we zuiniger worden.

Meervogels’31 1 kreeg buur FC Uitgeest op bezoek en onder veel publieke belangstelling (na de voorwedstrijdjes o.8 en o.9 ) werd een evenwichtig schouwspel op de moeilijk te bespelen grasmat neergelegd; het resulteerde in de eerste helft in twee kansen voor de thuisclub, die ternauwernood werden gepareerd door goalie Heijne, maar ook twee mogelijkheden voor de buren uit Uitgeest, na miscommunicatie in de defensie van de Koeten. Zo was de ruststand na 45 minuten 0-0 en was de uitspraak in de rust van deze drukbezochte wedstrijd ‘wie het eerste scoort is spekkoper’ wel het meest gehoord.

Tweede helft

Meervogels ’31 kwam – wellicht gevoed door de laatste wedstrijden – beter uit de kleedkamer vandaan dan de laatste weken en leek die eerste treffer te willen maken, maar verder dan een bal op de lat van spelmaker Jelle van der Eng kwamen de geelzwarten niet. FC Uitgeest counterde zich naar twee goede kansen in die fase, maar doelman Cas Hoogland hield met twee cruciale reddingen Meervogels in het spoor. Bij die laatste redding blesseerde hij zichzelf zodanig dat vervanging noodzakelijk bleek, maar stand-in Thijs van der Eng kweet zich goed van zijn taak en Meervogels kon verder.

In de 82e minuut wat het dan eindelijk zo ver: een goede aanval door de as werd voortreffelijk afgerond door Jelle van der Eng en FC Uitgeest moest uit de verdedigende stellingen komen om resultaat te boeken. Echte kansen kregen de buren echter niet meer en Meervogels ’31 maakte via invaller Lex Broertjes in blessuretijd een eind aan alle onzekerheid door 2-0 binnen te schieten. Zo deed Meervogels goede zaken in deze burenruzie en was de kantine na afloop de grote winnaar in de derde helft. Onze helden blijven zo kandidaat in de tweede periode en de volgende partijen zijn daarin leidend, te beginnen met aanstaande zondag om 14.00 uur v.v. Assendelft – Meervogels ’31. Het tweede elftal is dan vrij.

Het breekpunt in de wedstrijd: 1-0 Jelle van der Eng. (Foto: Jacky Adrichem)