Meervogels stelt 2e-klasserschap op eigen kracht veilig

Akersloot – Een behoorlijk beslissende tweede pinksterdag voor de beide selectieteams van Meervogels ‘31: het tweede team toog naar RODA ’23 voor hun laatste kans, maar bogen uiteindelijk het hoofd: 5-1 werd het en het reserve-Hoofdklasse-verhaal is ten einde. De groep bleek uiteindelijk te jong en onervaren om potten te breken in deze toch kwalitatief niet hoogstaande klasse. Volgend jaar hopelijk met meer weerstand de competitie in!

Meervogels ’31 1 had nog minimaal een puntje nodig om het 2e-klasserschap veilig te stellen en dat moest wederom gebeuren tegen en bij een directe concurrent, in dit geval mede-promovendus Schagen United. Vanaf de aftrap ontspon zich een zeer open wedstrijd, waarin kansen over en weer te noteren waren. Gezegd moet worden dat het gros van de kansen voor Meervogels was en dat resulteerde al snel in de 0-1 door een eigen goal. Maar meteen vanaf de aftrap tuinde de ploeg in een diepe bal, die door schaduwspits Klein werd raakgevolleerd: 1-1.

Opnieuw beginnen dus en dat deed Meervogels ook: helaas werden vele kansen om zeep geholpen door de voorwaartsen. Tussendoor een speldenprik van Schagen, dat een kopbal op de paal zag eindigen. Vlak voor rust dan toch de verdiende voorsprong voor de Akersloters: Jelle van der Eng wist een voorzet bij de tweede paal af te ronden, zodat men met 1-2 ging rusten. Gezien het spelbeeld eigenlijk een te geringe voorsprong bij de thee.

Tweede helft

Na rust startte Meervogels echter goed: een weergaloze steekbal van Boy Schrier werd door Tom Adrichem op waarde geschat en de 1-3 was een feit. Een ruime tien minuten later zorgde Fedde Both met goed doorzetten voor de volgende kans voor spits Adrichem en bolde het net weer: 1-4. Schagen was op dat moment rijp voor de sloop, maar helaas sloop er door – noodgedwongen – wissels en vermoeidheid veel onzorgvuldigheid in de Akersloter ploeg en kon Schagen toch nog terugkomen in de wedstrijd.

Eerst was daar wederom Robbert-Jan Klein die 2-4 binnen schoot en in blessuretijd viel zelfs de 3-4 binnen uit een corner. Verder kwamen de Schagenezen echter niet en zo ging Meervogels met drie punten op zak van het veld af. Eventuele degradatie was daarmee afgewend en de ploeg veroverde zelfs de zesde plaats in 2A, met kansen op de vijfde stek. Een mooi doel voor komende zondag, wanneer nummer 4 Westfriezen op bezoek komt op Cloppenburch (aanvang 14.00 uur). Om 11.00 uur speelt Meervogels ’31 2 thuis tegen BVC Bloemendaal 2.

Uitblinker Fedde Both stoomt op. (Foto: Lynn Adrichem)