Nacompetitie lonkt voor FC Castricum

Castricum – De opdracht was duidelijk. Met inzet en passie moest Foresters worden bestreden. Pim Touber werd op zijn wenken bediend. Hoewel de 1-3-nederlaag tegen kampioen Foresters overdreven was, kon de oefenmeester van FC Castricum er mee leven: ,,Volgende week winnen van en in IJmuiden en we pakken de nacompetitie. Op zijn minst vier wedstrijden extra. Daar doe je het toch voor?’’ Hij had zijn peptalk nog niet afgesloten of zijn mannen vlogen als een kudde dolle stieren over het veld. De Foresters schrok meteen wakker toen Melle Hooning uit een voorzet van Joep Kornblum binnen vijf minuten de 1-0 voor zijn rekening nam.

Na zwak uitverdedigen en een zwabberbal van een vrije trap bracht Spike Boersen de titelkandidaat uit Heiloo op voorsprong. De tweede helft was tien minuten oud toen Piet Daan vrij mocht doorlopen om met een vuurpijl FCC-goalie Mats Kwanten te passeren. Touber: ,,Als we ons zaterdag plaatsen, spelen we hier thuis de dinsdag erop al tegen een ploeg uit de top vier van een andere derde klasse. Dat wordt AMVJ, SDOB of Buitenveldert. En dan daarna Stormvogels.’’

,,We kijken nu al uit naar de nacompetitie’’, genoot Ernst Buijsters van de Braziliaanse feestsfeer op Noord End. ,,Hier hebben we zo hard voor geknokt. De ploeg zit stevig in elkaar, iedereen krijgt de ruimte om zijn kunstje te doen. Met slechts een paar lichte blessures kom ik op zestien wedstrijden uit. Dat worden er minstens twintig. Heerlijk.’’

Ook de verdediging van Foresters moest aan de bak. (Foto: Sandy Klaver)