Spanning en sensatie bij Limmen – AFC TABA: 3-2

Limmen – Tegenstander AFC TABA (3e klasse C) uit Amsterdam, heeft een periodetitel, verder wist men in Limmen weinig van deze vereniging. Winnen was een must, aangezien het een knock-outsysteem is. Na zeven minuten kreeg Limmen een cadeautje. TABA’s middenvelder schonk de bal zomaar aan Mike Schouten, die daar dankbaar gebruik van maakte. Tien minuten later volgde de gelijkmaker. Uit een snel moment van omschakelen kwam de bal bij hun spits, die keeper Glorie kansloos liet. Vlak na rust een vlammend schot van Mike, dat de keeper uitstekend pareerde. Limmen kwam op achterstand; een kopbal was Jesse te machtig. In de laatste seconden een corner van Quinn Bonne. De meegekomen keeper Glorie en Tijn Welgraven kwamen samen naar de bal. Het voltallige publiek juichte voor Tijn: 2-2 en verlenging. In de tweede verlenging scoorde Limmen het beslissende doelpunt. De tweede gele kaart van Nino Peemen was een domper. Limmen moest nog tien minuten met tien man spelen. Dat was billenknijpen, maar Limmen kreeg eigenlijk alle mogelijkheden om de score uit te breiden maar faalde in de afwerking. Scheidsrechter Puts, die een goede wedstrijd floot, blies af en de spelers vielen elkaar in de armen. Komende zondag thuis tegen Sporting Krommenie. (Foto: Willem Koot)