Van Sikkelerus sluit Brands Hatch sterk af

Akersloot – Motorcoureur Jaimie van Sikkelerus (MPM Routz-team) heeft het British Superbikeweekend op Brands Hatch met een goede race afgesloten. Wel had hij wederom veel last van een knieblessure.

De races vonden plaats in het weekend van 20 tot en met 22 juli. Op vrijdag was het heel warm en stonden twee vrije trainingen op het programma. Voor Jaimie was het de eerste keer dat hij met de superbike op deze baan reed. De trainingen werden benut om de motor af te stellen naar de rijstijl van Jaimie. Ook gebruikte hij deze tijd om de baan te leren rijden op de Honda 1000cc. Zijn tijden werden steeds beter en Jaimie finishte als 23ste met een achterstand van slechts 2.2 seconden op de snelste rijder en 0,5 seconden op de snelste rijder van de Pathway-klasse.

Kwalificatie

In de kwalificatie wist Jaimie opnieuw een seconde van zijn tijd af te snoepen. Dit was positief, maar toch moet hij nog steeds wennen aan deze klasse waarbij de eerste vijftien rijders binnen een seconde van elkaar zitten. De tijd die Jaimie neer wist te zetten was goed en bracht hem wederom tot de 23ste tijd.

De eerste manche werd op zaterdag in de hitte verreden en ging over twintig ronden. Jaimie reed sterk en had mooie battles. Helaas moest hij het tempo in de slotfase iets laten zakken omdat zijn knie het moeilijk had om de lange race vol te houden. Voor de tweede manche op zondag was de knie van Jaimie anders ingetapet. Hij mocht vanaf de 22ste plaats starten in de sprintrace over twaalf ronden. Tijdens de wedstrijd kwam een rijder hard ten val, waardoor code rood van kracht werd. Er vond een herstart plaats waarbij de wedstrijd ingekort werd naar vijf ronden. Dit was moeilijk en Jaimie slaagde er niet in om in zijn ritme te komen. Hij eindigde op de 21ste plaats.

Hoofdrace

Onder toeziend oog van 35.000 mensen ging de hoofdrace op zondagmiddag van start en ging over twintig ronden. Omdat zijn koppeling iets te lang slipte, kende Jaimie een moeilijke start. Wel had hij de aansluiting en ging ervoor. Toen Jaimie na tien ronden door een andere rijder werd gepasseerd, haakte hij aan en kwam hij in zijn ritme. Jaimie reed tijden, die ze ook reden in de groep die streed om de twaalfde plaats. Het volledige team was heel enthousiast en blij dat hij dit vol wist te houden tot aan de finish. Jaimie sloot de wedstrijd op positieve wijze af en gelukkig hield zijn knie het nu ook beter vol omdat deze wederom anders getapet was. Tevens leert Jaimie de motor steeds beter kennen en komt dichterbij. (Foto: Motorpers.nl)