Vitesse ’22 heeft moeite met De Zouaven: 1-1

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft zondag één punt overgehouden aan de confrontatie met De Zouaven uit Grootebroek. Het was de tweede thuiswedstrijd op de Puikman. Zouaven stond voor de wedstrijd achtste met een wedstijd minder gespeeld en vijf plaatsen lager dan de Castricummers, maar dat was aan het wedstrijdbeeld niet te zien. De ploeg uit Grootebroek toonde zich een geduchte tegenstander. Nadat scheidsrechter M. Wateler de wedstrijd beëindigde, stond er een 1-1-gelijkspel op het scorebord (rust: 1-0). Vitesse ’22 kon de ruime driepunter van de week ervoor tegen VIOS niet prolongeren met een overwinning.

Eén Vitesse ’22-aanval in de wedstrijd was grandioos. In de 8e minuut werd een rush van middenvelder Martijn Kuijs over links via de achterlijn formidabel teruggelegd op spits Mika Miettinen die tegen de bal kon aanlopen: 1-0. Een mooie goal! Op de rechterflank speelde overigens zondag Sam Veldt in plaats van de door huwelijksreis afwezige Rik Beentjes. Vitesse ’22 wilde graag deze 1-0-voorsprong uitbouwen, maar dat lukte niet. Na de verrassend hoge overwinning van vorig weekend zijn verwachtingen daarna hoger gespannen. In de extra tijd van de eerste helft keurde scheidsrechter Wateler nog een doelpunt van Vitesse ’22 af. Keeper De Back voorkwam daarvóór nog net de gelijkmaker van Zouaven en pareerde met zijn voet de bal tot corner.

Vitesse ’22 speelde bij vlagen slordig die eerste helft. De Zouaven combineerde beter en de inzet bleef aan beide kanten hoog zodat het publiek weliswaar een leuke wedstrijd kreeg voorgeschoteld maar geen goede. Voor rust konden de manschappen van Arjan de Zeeuw nog aan de thee met een 1-0-voorsprong, maar de ploeg liet zich vlak na rust verrassen door een snelle gelijkmaker van Zouaven via de sterke Jory de Wit. De lange verdediger stond ongedekt als extra man in de voorhoede en kopte de corner keihard achter Vitesse-goalie Davey de Back: 1-1.

Tweede helft

De tweede helft werd in een hoog tempo gespeeld met veel niet-aankomende passes aan Vitesse-kant. Zouaven combineerde beter en vond gemakkelijker de vrije man. Hun spelers liepen gemakkelijk uit de rug van Vitesse ’22-spelers en liepen zich daardoor verrassend vrij of waren aanspeelbaar. De wedstrijd wisselde vaak van helft en gelukkig had Zouaven geen afmaker in hun gelederen en werd het uiteindelijk 1-1. Vitresse ’22 deed erg zijn best maar leed dus te vaak balverlies en de passes kwamen niet aan in de opbouw. Wel een spannende wedstrijd, maar tactisch en technisch matig.

Vitesse ’22 zakte door dat ene punt een plaatsje van de derde naar de vierde plek met zeven punten uit vier wedstrijden. De Zouaven bleef steken op de achtste plaats met vier punten. Komend weekend is Vitesse ’22 vrij, de volgende competitiewedstrijd is op zondag 28 oktober bij ASV De Dijk. Hopelijk zien we elkaar dan in Schellingwoude/Amsterdam waar Vitesse ’22 in het verleden goede resultaten boekte. Tot dan!

Opstelling Vitesse’22: Davy de Back (k), Michael Stenvers, Robin Stam, Jasper Rutgers, Milo Cremers, Jaap Menick, Martijn Kuijs, Max Lodewijks, Mika Miettinen (77’ Bas Kiebert), Rick Tolsma, Tom Jonker (46’ Sam Veldt).

Opstelling Zouaven: Patrick Schooneman (k), Alex Wagenaar, Jory de Wit, Brian Sikkens, Thomas Hand, Yunus Bacaksiz, Roy Janssens, Jerry Olivier (77’ Niek de Jong), Rick Spaansen, Mike Zomerdijk (58’ Boris Crnogorcevic), Mees Dudink.

In de achtste minuut scoorde Mika Mietinen op fraaie wijze de 1-0 voor Vitesse ’22. (Foto: aangeleverd)