Vitesse ’22 voetbalt onbevangen en schiet VIOS aan flarden: 0-5

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft bijna niks heel gelaten van de 1e klasse-status van promovendus VIOS uit Warmenhuizen. Deze tweede uitwedstrijd van dit seizoen werd na de eerdere nederlaag uit tegen AGB (op 24/09 met 3-1) nu met 0-5 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Rik Beentjes, Michael Stenvers, Max Lodewijks, Mika Miettinen en Rick Tolsma. Achterin werd verdienstelijk de nul gehouden en er werd bijna niks weggegeven door het sterke blok De Back (k), Stam, Cremers, Rutgers en Stenvers. Door dit positieve resultaat staat Vitesse ’22 nu derde op de ranglijst van de eerste klasse in dit nog prille seizoen.

Door PR-commissie Vitesse ‘22

De Vitesse ’22-selectie onder leiding van hoofdtrainer Arjan de Zeeuw heeft nu al een legendarisch resultaat in de Vitesse-annalen laten bijschrijven. De ploeg won in Warmenhuizen met 0-5, wat een overwinning op 1e Klasse-niveau is waarvoor we heel ver in de Vitesse ’22 historie moeten teruggaan. Vanaf het begin van deze wedstrijd werd duidelijk dat er groei in het elftal zit. Er werden door de Castricummers wel dertien reële kansen gecreëerd over de hele wedstrijd genomen. Het enige verwijt dat je de hardwerkende ploeg van De Zeeuw kunt maken is dat er te weinig gescoord werd. Maar er werden in ieder geval kansen gecreëerd en dat is ook een verdienste. Nadat Rik Beentjes de eerste goal (4’) voor zijn rekening nam, kwam het tweede doelpunt op naam van Michael Stenvers (21’). Hij was zondag één van de betere spelers bij Vitesse ’22.

Eerste treffer

Vitesse ’22 begon de wedstrijd goed. Beentjes werd al na enige minuten handig diep gestuurd maar wist toen nog niet te scoren. Toch was het al na 11 minuten voetballen raak. Door een foute afspeelbal van de VIOS-keeper kreeg de rappe Beentjes de bal pardoes voor de voeten. Rik bleef rustig voor de keeper en rondde efficiënt af: 0-1. In de 21e minuut scoorde Vitesse opnieuw nu via Michael Stenvers uit een goed genomen corner van Martijn Kuijs: 0-2. De blauwhemden vonden elkaar gedurende de wedstrijd vaak blindelings, maar er werden ook veel duels over de gehele wedstrijd genomen verloren.

Er zit wel groei in de samenwerking van bijvoorbeeld de aanvallende middenvelders maar het kan nog beter. De hardwerkende en conditioneel sterke Martijn Kuijs en Max Lodewijks worden steeds beter. Laatstgenoemde scoorde handig in de 42e minuut met een stuit over de keeper en bracht de Vitesse-voorsprong comfortabel op 0-3. Martijn Kuijs bleef vanmiddag ‘droog staan’ maar speelde wel een verdienstelijke wedstrijd met grote inzet. Middenvelder Jaap Menick haalde deze wedstrijd een ruime voldoende.

Tweede helft

Bij rust stond Vitesse ’22 met 0-3 voor, maar dat had ook 0-6 kunnen zijn. Diep in de tweede helft viel weer een doelpunt. De 0-4 werd gescoord door spits Mika Miettinen na samenwerking met een goed invallende Bas Kiebert. Spits Miettinen scoorde zijn eerste Vitesse ’22-doelpunt in competitieverband. Prima! Naast de goed draaiende rechtsbuiten Rik Beentjes was aan de linkerflank Rick Tolsma zondag de uitblinker. Hij speelde aanvallend goed, ging vaak langs zijn tegenstander en hij verdedigde goed mee als de tegenstander de bal veroverde.

Tolsma bekroonde zijn goede spel met een mooi doelpunt in de 65e minuut. Dat deed hij met een geplaatst hard schot dat de VIOS-keeper het nakijken gaf: 0-5. Dat was ook het eindresultaat. Zo’n grote overwinning had vóór deze wedstrijd niemand voorspeld. De ploeg van Arjan de Zeeuw verdient een groot compliment. Verder was vandaag het foutloos keepen van Vitesse ’22-sluitpost Davy de Beck noemenswaardig. Komende zondag speelt Vitesse ’22 tegen De Zouaven uit Grootebroek. Graag tot dan!

Opstelling Vitesse ’22: De Back; Stenvers (70. Blaas), Rutgers, Cremers, Stam; Kuijs, Lodewijks (70. Baltus), Menick; Beentjes (60. Klebert), Miettinen, Tolsma (81. Jonker).

Vitessekeeper Davy de Back speelde zondagmiddag foutloos. (Foto: aangeleverd)