Zeven doelpunten bij Limmen – RCZ: 4-3

Limmen – Voetbalvereniging Limmen kreeg zondag wederom een club uit de Zaanstreek die het in het begin van de competitie redelijk moeilijk heeft op bezoek. En op die onderste plaats wil niemand staan natuurlijk. Na vijf minuten spelen trof Mees Duinmeijer (al dan niet buitenspel) het doel. De scheidsrechter keurde hem af. Geïrriteerd schoot Mees een minuut later toch de 1-0 binnen uit een mooie aanval. Limmen bleef sterker, hetgeen na een half uur leidde tot de tweede treffer. Na goed doorzetten van Jacco de Jong belandde de bal bij Milan Peemen, die beheerst het karwei afmaakte. Vlak daarna kwam Tijn Welgraven de voorhoede ondersteunen. Een mooie bal bracht Jacco alleen voor de keeper, die al glijdend redding bracht. Uit een vrije trap van Björn Valkering belandde de bal terug bij hem, die met zijn chocoladebeen uithaalde en de 3-0 vlak voor rust op het bord zette.

Tweede helft

Vijftien seconden na rust werd aan de noodrem getrokken toen Boris de Boer alleen op de keeper kwam. De pingel werd verzilverd door Mees. Limmen dacht het zich te kunnen permitteren om Jacco en Tijn een wissel te geven voor Quinn Bonne en Boy Peemen. Dus een beetje gas terug en RCZ kreeg wat meer lucht. Ook Thijs van Vliet mocht zijn opwachting maken, terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam. Niet erg dus voor Nino Peemen, die droog de dug-out in ging. Een kwartier voor tijd kwam er toch een doelpunt voor RCZ. Alleen op doelman Glorie wist de spits te scoren. Het werd zelfs nog 4-2: uit een corner kon RCZ vrij uithalen en diagonaal scoren. Zelfs de 4-3 werd gescoord uit het niets. Wanorde in de defensie van Limmen doordat Mike Schouten nog geblesseerd uitviel. Toch winst en goede hoop op volgende week tegen RKEDO.